Інгредієнти:
- Оливкова олія – 63 мл,
- Часник – 4 зубчики,
- Помідори (без шкірки, збиті в блендері до стану пюре) – 800 г,
- Оливки (без кісточок, розрізані навпіл) – 70 г,
- Анчоуси (нарізані) – 3 шт,
- Каперси – 1,5 столової ложки,
- Орезано – 1 чайна ложка,
- Червоний мелений перець – ½ чайної ложки,
- Спагеті – 340 г,
- Петрушка рубана – 2 столових ложки,
- тертий пармезан.
Спосіб приготування:
- На сковороді на оливковій олії обсмажте часник близько хвилини, після цього викладіть пюре з помідорів, оливки, анчоуси, каперси, орегано і приправте перцем. Готуйте на середньому вогні до загусання, періодично помішуючи (близько 8 хвилин). Посоліть і поперчіть.
- У цей час відваріть пасту відповідно до інструкцій на упаковці. Злийте воду і поверніть в каструлю, викладіть соус і все ретельно перемішайте, додайте нарубану петрушку. Готуйте на маленькому вогні поки соус не просочить пасту (близько 3 хвилин). Подавайте з тертим пармезаном.