Суп із баранини

Суп із баранини

Інгредієнти:

  • 275 г баранини (філейна частина),
  • 100 г коренеплодів (моркви, ріпи і т.д.),
  • 1 цибулина-порей,
  • 2 гілочки селеру,
  • 1 пакетик «буке ґарні» (набір сухих пряних трав),
  • 25 г ячменя (зерен),
  • 1 яйце,
  • натерта цедра і сік з 1 лимона,
  • мелений чорний перець,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Покласти шматки баранини в 2-літрову;каструлю, залити 600 мл киплячої води і варити протягом 3—5 хв. Знімати шумовиння.
  2. Почистити овочі, коренеплоди порізати кубиками, дрібно нарізати цибулю-порей і зелень селери. Додати в м’ясо овочі, ячмінь і «буке ґарні» (набір сухих пряних трав: петрушки, селери, естрагону, базиліку, чебрецю, майорану, лаврового листя тощо). Накрити кришкою з отвором і варити протягом 17—20 (24) хв.
  3. Охолодити протягом 15 хв, видалити «буке ґарні». Вийняти м’ясо і видалити кістки. Порізати м’ясо маленькими шматочками і покласти в суп. Охолоджувати протягом декількох годин або залишити на ніч. Коли жир збереться на поверхні й застигне, його легко можна видалити. Подаючи до столу, доводять суп до кипіння протягом 9—13 (14) хв при 420 Вт.
  4. Збити яйце з лимонною цедрою і соком, сіллю і перцем. Додати повний черпак бульйону із супу і швидко розмішати.
  5. При повторному розігріванні не давати супу закипіти, щоб яйце не зсілося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *