Інгредієнти:
- 275 г баранини (філейна частина),
- 100 г коренеплодів (моркви, ріпи і т.д.),
- 1 цибулина-порей,
- 2 гілочки селеру,
- 1 пакетик «буке ґарні» (набір сухих пряних трав),
- 25 г ячменя (зерен),
- 1 яйце,
- натерта цедра і сік з 1 лимона,
- мелений чорний перець,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Покласти шматки баранини в 2-літрову;каструлю, залити 600 мл киплячої води і варити протягом 3—5 хв. Знімати шумовиння.
- Почистити овочі, коренеплоди порізати кубиками, дрібно нарізати цибулю-порей і зелень селери. Додати в м’ясо овочі, ячмінь і «буке ґарні» (набір сухих пряних трав: петрушки, селери, естрагону, базиліку, чебрецю, майорану, лаврового листя тощо). Накрити кришкою з отвором і варити протягом 17—20 (24) хв.
- Охолодити протягом 15 хв, видалити «буке ґарні». Вийняти м’ясо і видалити кістки. Порізати м’ясо маленькими шматочками і покласти в суп. Охолоджувати протягом декількох годин або залишити на ніч. Коли жир збереться на поверхні й застигне, його легко можна видалити. Подаючи до столу, доводять суп до кипіння протягом 9—13 (14) хв при 420 Вт.
- Збити яйце з лимонною цедрою і соком, сіллю і перцем. Додати повний черпак бульйону із супу і швидко розмішати.
- При повторному розігріванні не давати супу закипіти, щоб яйце не зсілося.