Інгредієнти:
- 2 кг раків
- 2,5 л. води
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 1 зубчик часнику
- 1 стебло селери
- 4 ст.л. вершкового масла
- 4 ст.л. борошна
- 3 помідори
- 80 г томатної пасти
- 1/4 склянки десертного вина
- 1/2 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. меленого чорного перцю
- 1 склянка вершків.
Спосіб приготування:
- Покласти раків у велику каструлю, залити водою і варити 30 хв. Остудити, вийняти м’ясо з хвостів, відкласти, а панцирі знову покласти в каструлю і варити, поки об’єм рідини не зменшиться до 1л. Панцирі видалити, а бульйон процідити. Розтопити у великому сотейнику – (це глибока сковорода) :). вершкове масло і смажити рубленій часник та дрібно нарізані цибулю й селеру до м’якості. Додати борошно й підсмажувати на слабкому вогні ще 2 хв.
- Залити бульйоном з раків, додати очищені від шкірки та насіння дрібно нарізані помідори, томатну пасту, м’ясо раків, сіль і перець та варити на слабкому вогні 15 хв. Потім перекласти суміш в кухонний комбайн і зробити з неї пюре. Перелити його в сотейник і кип’ятити на слабкому вогні 5 хв.
- Додати вершки і, помішуючи, варити ще 10 хв., Зняти з вогню і влити десертного вина.
- Подавати дуже гарячим!