Інгредієнти:
- 1,5 ст. ложки масла або маргарину,
- 1,5 ст. ложки дрібно порізаної цибулі,
- 250 г відвареного або консервованого горошку,
- 0,5 ч. ложки солі,
- 1 ч. ложка цукру,
- 425 мл води,
- 150 мл рідких вершків або молока,
- 0,25 ч. ложки суміші сухого часнику із сіллю,
- 0,25 ч. ложки перцю
Спосіб приготування:
- Покласти масло і цибулю в глибоку неметалічну 2-літрову каструлю. Нагрівати, не закриваючи, на повній потужності 2—3 хв до товності цибулі. Зрідка помішувати.
- Додати горошок, сіль, цукор і воду. Нагрівати, не закриваючи, на повній потужності 2—3 хв. Перетерти в пюре міксером.
- Додати рідкі вершки, нагрівати, не закриваючи, у режимі СМАЖЕННЯ 5—7 хв до повного прогрівання. Зрідка помішувати.
- Додати решту компонентів, перемішати і нагрівати в режимі СМАЖЕННЯ 1—2 хв до закипання.
- Перед тим як подати до столу, дати постояти 2—3 хв.
- Примітка. Суп-пюре з зеленого горошку стане смачнішим, якщо додати в нього нарізану кубиками шинку і подати з гострими сухариками.