Інгредієнти:
- 1,5 л води,
- 350 г яловичини,
- 2—3 середні картоплини,
- 1 велика цибулина,
- 50 г вершкового масла,
- півсклянки вина,
- зелень,
- перець,
- лавровий лист,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Зварити бульйон із кісток, а м’якоть яловичини промити в холодній воді, звільнити від сухожилля, відбити і нарізати невеликими скибочками довгастої форми. Бульйон налити в глиняний горщик або чавунець, покласти туди скибочки м’яса і варити 20-30 хв у духовці при температурі 150—200°С.
- Поки вариться м’ясо, нарізати невеликими кубиками картоплю, півкільцями цибулю, усе разом обсмажити в киплячому маслі. Потім у горщик з м’ясом покласти картоплю, варити її не більше 15 хв, після чого покласти цибулю і варити ще 5—10 хв. Наприкінці покласти подрібнену: зелень (петрушку, кріп), лавровий лист і тримати на вогні ще 2—3 хв; Для смаку можна додати трохи сухого вина.
- Юшку до столу подати прямо в горщику або чавунці. Ця страва — відразу і перша, і друга