Інгредієнти:
- 0,5 л рідини (молока, м’ясного або овочевого бульйону),
- 1 ст. ложка борошна,
- 2 ст. ложки масла,
- сіль за смаком,
- щіпка перцю,
- лимонний сік,
- 1 яєчний жовток,
- 5 ст. ложок вершків.
Спосіб приготування:
- Нагрівати рідину на повній потужності 3 хв, накривши кришкою.
- Змішати борошно з маслом, розбавити невеликою кількістю бульйону і вилити в бульйон, додати спеції, розмішати, щоб не було грудок. Накрити кришкою і нагрівати на повній потужності 1 хв. Залишити накритим.
- Приготувати заправку. Змішати вершки з яєчним жовтком, отриману суміш додати до суцу і розмішати.
- Примітка. Після приготування супу ви можете додати до нього в залежності від вашого смаку будь-які овочеві або круп’яні заправки, одержуючи, щоразу новий смачний суп. Цей рецепт є основою для приготування багатьох супів.