Інгредієнти:
- 500—600 г свинини,
- 60 г вершкового масла,
- 2 цибулини,
- 3 свіжі помідори,
- 2 склянки бульйону,
- 2 стручки червоного солодкого перцю,
- 250 г домашньої локшини (або макаронів),
- 0,5 склянки тертого жовтого сиру,
- сіль,
- перець мелений за смаком.
Спосіб приготування:
- М’якоть поперекової частини або задньої ноги нарізати широкими скибами Завтовшки в палець. Відбити шматки сікачем. Посипати сіллю і перцем і обсмажити на маслі до утворення рум’яної скоринки. Скласти м’ясо в каструлю із широким дном, залити бульйоном і поставити на сильний вогонь. Цибулю подрібнити й обсмажити з маслом, перець нарізати короткою локшиною, у помідорів видалити шкірочку і нарізати їх дольками. Викласти овочі в каструлю із м’ясом і киплячим бульйоном, накрити кришкою, зменшити вогонь до середнього і тушкувати до повної готовності.
- Локшину відварити до напівготовності й за 10—15 хв до готовності м’яса покласти в каструлю, де воно тушкується. Готове м’ясо викласти на блюдо, на нього покласти локшину й овочевий,соус, у якому м’ясо тушкувалося. Обсипати тертим сиром.