Свинина з грушею в ромашковому маринаді страва досить проста в приготуванні. А ще надзвичайно смачна! До того ж запах!.. М-м-м! Не передати словами… Смачного!
[ingredients title=”Інгредієнти. Основа страви:”]
- Свинна вирізка – 500 г
- Сир твердий – 100 г
- Груша – 1 велика
- Часник – 4 зубчика
[ingredients title=”Для натирання:”]
- Ромашка суха – 5 ст.л
- Олія – 5 ст.л
- Часник – 2 зубчика
[ingredients title=”Для соусу Бешамель:”]
- Масло – 70 г
- Молоко – 350 мл
- Борошно – 3 ст.л
[ingredients title=”Для вершкового соусу:”]
- Майонез 67% – 3 ст.л
- Сметана – 3 ст.л
- Зелень
[ingredients title=”Приправи:”]
- Сіль
- Перець
- Паприка
- Базилік
- М’ята
Спосіб приготування:
Незважаючи на кількість процесів – їх сім – страва досить проста в приготуванні. А ще надзвичайно смачна! До того ж запах!.. М-м-м! Не передати словами…
- Готуємо ромашкову натирку. В миску кладемо суху ромашку. На сковорідку наливаємо олію, додаємо мілко нарізані 2 зубчика часнику, просмажуємо та проціджуємо. До ромашки додаємо половину приготованої ароматної олії, перемішуємо та залишаємо настоюватися.
- Мясо ріжемо “гармошкою” – треба зробити продольний надріз з лівої сторони, потім трохи нижче з правої та розпластати м’ясо. Натераємо його з обох сторін сіллю, перцем, паприкою та базиліком. Поливаємо залишками ароматної олії. Залишаємо на 10 хвилин.
- Нарізаємо сир, половину груші та часник на пластини.
- Готуємо вершковий соус. Потрібно змішати майонез зі сметаною та додати мілко нарізану зелень. Посолити та поперчити за смаком.
- М’ясо змазуємо вершковим соусом з однієї сторони. Накладаємо часник, сир та грушу. Складаємо шматок “гармошкою” до первоначального вигляду.
- М’ясну заготовку натираємо ромашковою сумішшю та кладемо до змазаної маслом мультиварки. Обираємо режим “Підігрів” на 15 хвилин. За відсутності мультиварки ставимо м’ясо в духову шафу на низьку температуру.
- Готуємо соус “Бешамель”. В сотейнику розтопимо 70 г. вершкового масла, додамо борошно. Не перестаючи помішувати тоненькою цівкою вливаємо 350 мл. молока та доводимо до кипіння. Покриваємо м’ясо соусом.
- Переводимо мультиварку в режим “Тушкування”. Для духовки збільшуємо температуру до 180 градусів. Тушкуємо 30 хвилин.
- Решту груші нарізаємо на кубики. Додаємо до м’яса разом з 150 мл. молока. Солимо та перчимо за смаком.
- Тушкуємо ще 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо кілька листочків м’яти.
- Готову страву нарізаємо поперечними шматочками, подаємо з соусом, в якому запікалося м’ясо.
Смачного!
Автор рецепту: Озерова Марина