Свинина з грушею в ромашковому маринаді

Свинина з грушею в ромашковому маринаді

Свинина з грушею в ромашковому маринаді страва досить проста в приготуванні. А ще надзвичайно смачна! До того ж запах!.. М-м-м! Не передати словами… Смачного!

[ingredients title=”Інгредієнти. Основа страви:”]

  • Свинна вирізка – 500 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Груша – 1 велика
  • Часник – 4 зубчика

[ingredients title=”Для натирання:”]

  • Ромашка суха – 5 ст.л
  • Олія – 5 ст.л
  • Часник – 2 зубчика

[ingredients title=”Для соусу Бешамель:”]

  • Масло – 70 г
  • Молоко – 350 мл
  • Борошно – 3 ст.л

[ingredients title=”Для вершкового соусу:”]

  • Майонез 67% – 3 ст.л
  • Сметана – 3 ст.л
  • Зелень

[ingredients title=”Приправи:”]

  • Сіль
  • Перець
  • Паприка
  • Базилік
  • М’ята

Спосіб приготування:

Незважаючи на кількість процесів – їх сім – страва досить проста в приготуванні. А ще надзвичайно смачна! До того ж запах!.. М-м-м! Не передати словами…

  1. Готуємо ромашкову натирку. В миску кладемо суху ромашку. На сковорідку наливаємо олію, додаємо мілко нарізані 2 зубчика часнику, просмажуємо та проціджуємо. До ромашки додаємо половину приготованої ароматної олії, перемішуємо та залишаємо настоюватися.
  2. Мясо ріжемо “гармошкою” – треба зробити продольний надріз з лівої сторони, потім трохи нижче з правої та розпластати м’ясо. Натераємо його з обох сторін сіллю, перцем, паприкою та базиліком. Поливаємо залишками ароматної олії. Залишаємо на 10 хвилин.
  3. Нарізаємо сир, половину груші та часник на пластини.
  4. Готуємо вершковий соус. Потрібно змішати майонез зі сметаною та додати мілко нарізану зелень. Посолити та поперчити за смаком.
  5. М’ясо змазуємо вершковим соусом з однієї сторони. Накладаємо часник, сир та грушу. Складаємо шматок “гармошкою” до первоначального вигляду.
  6. М’ясну заготовку натираємо ромашковою сумішшю та кладемо до змазаної маслом мультиварки. Обираємо режим “Підігрів” на 15 хвилин. За відсутності мультиварки ставимо м’ясо в духову шафу на низьку температуру.
  7. Готуємо соус “Бешамель”. В сотейнику розтопимо 70 г. вершкового масла, додамо борошно. Не перестаючи помішувати тоненькою цівкою вливаємо 350 мл. молока та доводимо до кипіння. Покриваємо м’ясо соусом.
  8. Переводимо мультиварку в режим “Тушкування”. Для духовки збільшуємо температуру до 180 градусів. Тушкуємо 30 хвилин.
  9. Решту груші нарізаємо на кубики. Додаємо до м’яса разом з 150 мл. молока. Солимо та перчимо за смаком.
  10. Тушкуємо ще 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо кілька листочків м’яти.
  11. Готову страву нарізаємо поперечними  шматочками, подаємо з соусом, в якому запікалося м’ясо.
    Смачного!

Автор рецепту: Озерова Марина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *