Інгредієнти:
- 500 г нежирної свинини (філе або шніцель),
- 1—2 ст. ложки вершкового масла або маргарину,
- 1 цибулина,
- 3 шт. гвоздики,
- 0,5 чайної ложки меленого коріандру,
- 1 ч. ложка солі,
- 250 г рису,
- 6 скибочок ананаса,
- по 1/4 ч. лджки кориці й кардамону,
- 3 ст. ложки ананасового соку,
- 1 ст. ложка лимонного соку,
- 1 ст. ложка цукру.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізати скибочками завбільшки з яйце.
- Масло розігріти й обсмажити в ньому м’ясо, додавши коріандр, гвоздику і дрібно нарубану цибулю.
- Не перестаючи помішувати, смажити 10 хв.
- Потім додати 1 склянку води і тушкувати.
- Зварений рис перемішати з 3 дольками нарізаних ананасів.
- М’ясо змішати з готовим соусом і покласти у форму для випікання, зверху покласти рис.
- Поверхню посипати корицею і кардамоном і збризкати 2—3 ст. ложками води.
- Скибочки ананаса,що залишилися, вмішати з ананасовим соком, 1 ст. ложкою цукру і ледь підрум’янити на невеликому вогні. Цю суміш викласти на поверхні рису.
- Готову форму вставити в духовку і запікати під кришкою протягом 10 хв.