Інгредієнти:
- Сир твердий (близько 150 грам) – 1 стакан,
- борошно пшеничне – 1,5 скл.,
- масло вершкове – 80 г,
- молоко – 4 ст. л.,
- сіль (за смаком),
- лимонна цедра (від одного маленького лимона),
- кмін,
- кунжут (необов’язково, але можете додати за бажанням).
Спосіб приготування:
- Сир і вершкове масло натерти на дрібній тертці і ретельно перемішати. (можете покласти кмін або кунжут за бажанням).
Додати сіль, молоко і цедру і ще раз ретельно перемішати. Потім додайте все борошно і замісіть м’яке і еластичне тісто. - Розкачайте тісто в пласт, товщиною 0,5 см, наріжте його на смужки і кожну смужку скачайте пальчиками в трубочку. Укладіть їх на пергаментний папір і випікайте 15 хвилин при 180 градусах, до золотистого кольору. Остудіть і їжте! Сирний смак виявиться, коли вони охолонуть!
- Вийде приблизно 45 паличок.
Зберігати готову соломку в закритій коробці, щоб залишалися хрусткими, але ми її з’їли одразу, так що на зберігання нічого не залишилося.