Сирна соломка

Інгредієнти:

  • Сир твердий (близько 150 грам) – 1 стакан,
  • борошно пшеничне – 1,5 скл.,
  • масло вершкове – 80 г,
  • молоко – 4 ст. л.,
  • сіль (за смаком),
  • лимонна цедра (від одного маленького лимона),
  • кмін,
  • кунжут (необов’язково, але можете додати за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Сир і вершкове масло натерти на дрібній тертці і ретельно перемішати. (можете покласти кмін або кунжут за бажанням).
    Додати сіль, молоко і цедру і ще раз ретельно перемішати. Потім додайте все борошно і замісіть м’яке і еластичне тісто.
  2. Розкачайте тісто в пласт, товщиною 0,5 см, наріжте його на смужки і кожну смужку скачайте пальчиками в трубочку. Укладіть їх на пергаментний папір і випікайте 15 хвилин при 180 градусах, до золотистого кольору. Остудіть і їжте! Сирний смак виявиться, коли вони охолонуть!
  3. Вийде приблизно 45 паличок.
    Зберігати готову соломку в закритій коробці, щоб залишалися хрусткими, але ми її з’їли одразу, так що на зберігання нічого не залишилося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *