Інгредієнти:
- 200 гр. сиру (5%),
- 200г. вершкового масла,
- 200 г. сметани (20-25%),
- 2,5-3 склянки борошна,
- 1 яйце,
- 100 г. цукру,
- 1 чайна ложка розпушувача.
Начинка:
- у нас домашнє варення: персикове, суничне і грушеве
Горішки:
- кедрові,
- подрібнений у велику крихту фундук.
Додатково:
- 1 яйце для змащування (жовток),
- цукрова пудра і кунжут для посипання.
Спосіб приготування:
- Прогріваємо духовку до 180 °С. З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем, з охолодженим вершковим маслом, натертим на тертці і яйцем.
- Перетираємо в крихту. Додаємо інгредієнти що залишились: сир, цукор, сметану. Вимішуємо тісто.
- Розкачуємо тісто в круги товщиною 4-5 мм. Ріжемо на сегменти у формі трикутників, починаючи від центру і розкладаємо нашу начинку на кожен сегмент.
- Скручуємо в рогалики. Укладаємо на деко покрите пергаментом, змащуємо яйцем. Випікаємо 20 хвилин.
- Рогалики дістаємо, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою і кунжутним насінням.