Сирники

Інгредієнти:

  • Сир – 350 г,
  • яйце – 2 штуки,
  • борошно пшеничне – 6 ст. ложок,
  • цукор – 2 ст. ложки,
  • олія соняшникова – 5 ст. ложок.

Спосіб приготування:

  1. Покладіть весь сир в каструлю і розімніть вилкою так, щоб не залишилося великих грудок. Розбийте в нього яйця, всипте цукор і ретельно все перемішайте. Краще не використовувати занадто сухий або занадто вологе сир – сирники будуть розвалюватися.
  2. Всипте в сир 5 ст. ложок борошна і перемішайте. Можна додати трохи більше муки, сирники вийдуть тоді більш щільними. Або трохи менше, і тоді сирники будуть ніжніше.
  3. Поставте сковороду на середній вогонь і налийте в неї соняшникову олію. Насипте на тарілку трохи борошна. Зліпіть кілька невеликих кульок з  сирної маси яка вийшла і покладіть їх на тарілку.
  4. Потім по черзі обкатують сирні кульки в борошні і притискають їх (вони не повинні бути занадто тонкі) і викладайте на сковороду.
  5. Обсмажуйте сирники 1-2 хв. до появи золотистої скоринки. Потім переверніть їх на іншу сторону і також обсмажте до золотистого стану. Повторюйте, поки сир не закінчиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *