Інгредієнти:
- Сир – 350 г,
- яйце – 2 штуки,
- борошно пшеничне – 6 ст. ложок,
- цукор – 2 ст. ложки,
- олія соняшникова – 5 ст. ложок.
Спосіб приготування:
- Покладіть весь сир в каструлю і розімніть вилкою так, щоб не залишилося великих грудок. Розбийте в нього яйця, всипте цукор і ретельно все перемішайте. Краще не використовувати занадто сухий або занадто вологе сир – сирники будуть розвалюватися.
- Всипте в сир 5 ст. ложок борошна і перемішайте. Можна додати трохи більше муки, сирники вийдуть тоді більш щільними. Або трохи менше, і тоді сирники будуть ніжніше.
- Поставте сковороду на середній вогонь і налийте в неї соняшникову олію. Насипте на тарілку трохи борошна. Зліпіть кілька невеликих кульок з сирної маси яка вийшла і покладіть їх на тарілку.
- Потім по черзі обкатують сирні кульки в борошні і притискають їх (вони не повинні бути занадто тонкі) і викладайте на сковороду.
- Обсмажуйте сирники 1-2 хв. до появи золотистої скоринки. Потім переверніть їх на іншу сторону і також обсмажте до золотистого стану. Повторюйте, поки сир не закінчиться.