Телячий філей смажений на решітці

Телячий філей смажений на решітці

Інгредієнти:

  • 200 г телятини (лангет),
  • м’якушка 1 скибочки черствого білого хліба,
  • 1—2 ст. ложки розтопленого вершкового масла,
  • сіль,
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Очистити м’ясо від плівок і сухожиль і сформувати з нього 2 котлети. Кожну злегка відбити, посолити, посипати з обох боків чорним перцем і кілька хвилин витримати. Потім занурити в розтоплене масло, обкачати (ледь притискаючи) у крихтах хліба і накреслити тупим боком ножа на поверхні котлет квадрати.
  2. Смажити повільно. У разі потреби капнути зверху кілька крапель олії. Обсмажити до золотавого кольору і перекласти на блюдо, на якому котлети будуть подані до столу, попередньо розмістивши на ньому гарнір — зварені мозки, курячі потрохи, гриби або молоду дрібну картоплю, заправлену розтопленим маслом.
  3. Окремо подати майонез або м’ясний сік.
  4. Примітка. Відбивні котлети можна подавати, поливши їх м’ясним соком, або ж на канале з білого хліба, ледь змоченого міцним бульйоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *