Інгредієнти:
- 200 г телятини (лангет),
- м’якушка 1 скибочки черствого білого хліба,
- 1—2 ст. ложки розтопленого вершкового масла,
- сіль,
- чорний перець.
Спосіб приготування:
- Очистити м’ясо від плівок і сухожиль і сформувати з нього 2 котлети. Кожну злегка відбити, посолити, посипати з обох боків чорним перцем і кілька хвилин витримати. Потім занурити в розтоплене масло, обкачати (ледь притискаючи) у крихтах хліба і накреслити тупим боком ножа на поверхні котлет квадрати.
- Смажити повільно. У разі потреби капнути зверху кілька крапель олії. Обсмажити до золотавого кольору і перекласти на блюдо, на якому котлети будуть подані до столу, попередньо розмістивши на ньому гарнір — зварені мозки, курячі потрохи, гриби або молоду дрібну картоплю, заправлену розтопленим маслом.
- Окремо подати майонез або м’ясний сік.
- Примітка. Відбивні котлети можна подавати, поливши їх м’ясним соком, або ж на канале з білого хліба, ледь змоченого міцним бульйоном.