Телятина барбекю

Телятина барбекю

Інгредієнти:

  • 6 відбивних із телятини,
  • 1 ст. ложка порошку чилі,
  • по половині чайної ложки солі, листя материнки (орегану), листя чебрецю, листя базиліку, цибульного порошку, часникового порошку, білого перцю, чорного перцю,
  • 1/4 ч. ложки кайенського перцю,
  • 0,5 склянки вершкового масла,
  • 4 подрібнені зубки часнику,
  • 0,5 склянки свіжонарубаного силантро,
  • 1 ч. ложна гірчиці діжон,
  • 1 ч. ложка лимонної цедри,
  • 2 ст. ложки маслинової олії.

Овочі:

  • 1 баклажан,
  • 1 великий кабачок,
  • 1 червоний солод кий перець,
  • 1 жовтий солодкий перець,
  • 2 великі очищені морквини,
  • 1 іспанська цибулина,
  • 3/4 склянки маслинової олії,
  • 1/4 склянки лимонного соку,
  • 1 ст. ложка тертої цибулі,
  • 1 подрібнений зубок часнику,
  • 0,5 ч. ложки солі,
  • по чверті чайної ложки базиліку, чебрецю, материнки (орегану), паприки, чорного перцю,
  • 1 ст. ложка шері,
  • 1 ч. ложка соусу вучешир.

Спосіб приготування:

  1. Видалити з відбивних зайвий жир.
  2. Посипати сумішшю спецій відбивні. Накрити кришкою і поставити в холодильник на 1 годину.
  3. Змішати вершкове масло з часником, силантро, гірчицею і лимоном. Розподілити на листі пергаментного папера і скачати, як сигару. Покласти в морозильну камеру на 1 годину.
  4. Змастити відбивні маслиновою олією. Запікати на решітці 7 хв на середньому вугіллі.
  5. Нарізати вершкове масло товстими кружальцями. Покласти по одному шматочку на кожну порцію, що складається з 2 відбивних. Відразу подавати до столу з овочами.
  6. Приготування овочів: очистити й розрізати їх на великі скибочки. Покласти в окремий посуд.
  7. Змішати інгредієнти, що залишилися, і полити сумішшю овочі. Маринувати 1 годину.
  8. Присмажити овочі на помірному вугіллі протягом 10 хв. Кілька разів полити їх маринадом і відразу подавати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *