Телятина з грибами

Телятина з грибами

Інгредієнти:

  • 6 шматків відварної телятини,
  • 250 г нарізаних свіжих грибів ( краще білих або печериць),
  • 1 /4 склянки пшеничного борошна,
  • 3 ст. ложки вершкового масла,
  • 2 ст. ложки коньяку,
  • 1 ч. ложка солі,
  • свіжомелений чорний перець,
  • 3 ст. ложки червоного напівсолодкого вина,
  • півсклянки 20%-них вершків.

Спосіб приготування:

  1. Шматки відварної телятини обкачати в борошні й злегка обсмажити у вершковому маслі. Підігріти коньяк, полити ним телятину і підпалити. Коли полум’я згасне, додати гриби, сіль, бажано щіпку мускатного горіха. Тримати 5 хв на слабкому вогні. Влити вино, довести до кипіння і тримати на вогні ще 5 хв. Додати, помішуючи, вершки і тримати на вогні, не доводячи до кипіння, ще 10—12 хв до повного розм’якшення грибів. Подавати до столу з відварною картоплею.
  2. Приготування відварної телятини: узяти 1 кг м’яса, розрізаного на шматки, від передньої ноги або шиї, 3 склянки води, 1 ст. ложку солі, 1 ст. ложку 3%-ного винного оцту. М’ясо промити і залишити в холодній воді на 1 годину. Воду злити. Покласти м’ясо в каструлю. Влити воду й оцет, посолити і довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 10 хв. Злити воду. Залити свіжою холодною водою і дати охолонути. Злити воду. Очистити м’ясо від плівок і сухожиль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *