Темний соус (основний)

Темний соус (основний)

Інгредієнти:

  • 2 склянки кісткового бульйону або овочевого відвару (на вибір),
  • 2 ст. ложки пасерованого без жиру борошна,
  • голівка ріпчастої цибулі,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 морквина,
  • цукор,
  • сіль,
  • мелений червоний перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізану цибулю і натерту моркву пасерувати на рослинній олії протягом 10 хвилин, посипати червоним перцем, влити частину (250 г) бульйону або відвару і довести до кипіння.
  2. Потім додати решту бульйону, змішаного з борошном.
  3. Додати сіль, цукор і варити соус при слабкому кипінні протягом півгодини.
  4. Потім процідити крізь сито і використати за призначенням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *