Інгредієнти:
- Сметана (підійде магазинна, але не менше 20% жирності) – 700 г,
- крекер (з маком, маленький “хрустиками”) – 300 г,
- ізюм (попередньо запарені) – 100 г,
- шоколад (будь-який) – 200 г,
- желатин (швидкорозчинний) – 25 г,
- желе (пакетик, зеленого кольору) – 90 г,
- виноград білий (великий, для прикраси),
- цукор-пісок – 1 ст.,
- цукор ванільний – 1 упак.
Спосіб приготування:
- Першим ділом розводимо желатин в 150 мл гарячої води. Залишаємо остигати.
- Розводимо, відповідно до інструкції, желе в 300 мл гарячої води.
Теж нехай холоне. - Крекери ламаємо пополам. Можна взяти інші крекери (шоколадний, ніжний), тоді поламати дрібно.
- У миску або каструлю виливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і гарненько збиваємо.
- Коли маса зіб’ється, додаємо остиглий желатин і збиваємо ще раз.
- Плитку шоколаду (краще заздалегідь охолодити у морозилці) за допомогою ножа дрібно ламаємо.
- У миску зі сметаною додаємо крекер і розпарені родзинки.
- Гарненько вимішуємо.
- Дістаємо роз’ємну форму. Викладаємо 1/3 нашого крему.
- Акуратно посипаємо його шоколадом.
- На шоколад викладаємо ще одну частину крему і знову посипаємо шоколадом.
- Потім викладаємо масу, що залишилася.
- Форму ставимо в холодильник для застигання на 30 хв.
- Поки застигає крем, дістаємо виноград, ріжемо його на половинки.
- Дістаємо торт з холодильника, красиво викладаємо на нього половинки винограду.
- Виноград акуратно заливаємо зеленим желе.
- Ставимо в холодильник до повного застигання. Я торт робила пізно ввечері, тому в холодильнику він стояв усю ніч. А взагалі, вистачає 2-3 годин.
- Дістаємо торт з холодильника, знімаємо бортики форми, за допомогою лопаточки переносимо торт на блюдо, і можна пригощати гостей!
- Рецепт можна міняти за смаком: колір желе, фрукти, замість шоколаду та родзинок можна покласти вишню, вона добре поєднується зі сметаною.