Торт без випічки “Виноградинка”

Інгредієнти:

  • Сметана (підійде магазинна, але не менше 20% жирності) – 700 г,
  • крекер (з маком, маленький “хрустиками”) – 300 г,
  • ізюм (попередньо запарені) – 100 г,
  • шоколад (будь-який) – 200 г,
  • желатин (швидкорозчинний) – 25 г,
  • желе (пакетик, зеленого кольору) – 90 г,
  • виноград білий (великий, для прикраси),
  • цукор-пісок – 1 ст.,
  • цукор ванільний – 1 упак.

Спосіб приготування:

  1. Першим ділом розводимо желатин в 150 мл гарячої води. Залишаємо остигати.
  2. Розводимо, відповідно до інструкції, желе в 300 мл гарячої води.
    Теж нехай холоне.
  3. Крекери ламаємо пополам. Можна взяти інші крекери (шоколадний, ніжний), тоді поламати дрібно.
  4. У миску або каструлю виливаємо сметану, насипаємо цукор, ванільний цукор і гарненько збиваємо.
  5. Коли маса зіб’ється, додаємо остиглий желатин і збиваємо ще раз.
  6. Плитку шоколаду (краще заздалегідь охолодити у морозилці) за допомогою ножа дрібно ламаємо.
  7. У миску зі сметаною додаємо крекер і розпарені родзинки.
  8. Гарненько вимішуємо.
  9. Дістаємо роз’ємну форму. Викладаємо 1/3 нашого крему.
  10. Акуратно посипаємо його шоколадом.
  11. На шоколад викладаємо ще одну частину крему і знову посипаємо шоколадом.
  12. Потім викладаємо масу, що залишилася.
  13. Форму ставимо в холодильник для застигання на 30 хв.
  14. Поки застигає крем, дістаємо виноград, ріжемо його на половинки.
  15. Дістаємо торт з холодильника, красиво викладаємо на нього половинки винограду.
  16. Виноград акуратно заливаємо зеленим желе.
  17. Ставимо в холодильник до повного застигання. Я торт робила пізно ввечері, тому в холодильнику він стояв усю ніч. А взагалі, вистачає 2-3 годин.
  18. Дістаємо торт з холодильника, знімаємо бортики форми, за допомогою лопаточки переносимо торт на блюдо, і можна пригощати гостей!
  19. Рецепт можна міняти за смаком: колір желе, фрукти, замість шоколаду та родзинок можна покласти вишню, вона добре поєднується зі сметаною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *