Торт “Дамські пальчики”

Інгредієнти для тіста:

  • 1 склянка води,
  • 250 грам вершкового масла,
  • 1,5 склянки борошна,
  • щіпка солі,
  • 4 яйця.

Крем:

  • 0,5 склянки сметани,
  • 0,5 склянки цукру.

Спосіб приготування:

  1. Кип’ятимо воду, додаємо масло, чекаємо коли закипить, всипаємо борошно і сіль, замішуємо тісто, даємо йому охолонути і додаємо по одному яйцю.
  2. Тісто викладаємо у шприц або кондитерський мішок і робимо полосочки з тіста прямо на деко (змащувати не треба, масла багато).
  3. Випікаємо в духовці при 180 °С близько 20-25 хвилин, але духовку не відкривайте, а то осяде.
  4. Готуємо крем: 0.5 літри сметани, будь-якої жирності (кому як дозволяє фігура), 0.5 склянки цукру (хто любить солодше, пробуйте на смак). Я зробила трохи по-своєму: 300 грамів сметани 15% жирності та 250 грамів сиру «Маскарпоне», можна обійтися зовсім без сиру!!! Варіюйте кому як подобається, можна сільську сметану. Головне – її повинно бути багато, 0.5 літра або більше, дивіться самі, але чим жирніше сметанка, тим смачніше і сметана не повинна бути занадто рідка.
  5. Тепер беремо форму, де будемо збирати наш тортик. Ємність вистилаємо харчовою плівкою, на дно для прикраси викладаємо будь-які улюблені фрукти. Потім викладаємо половину суміші з заварнушки і крему, потім заливаємо фрукти, а потім другу частину суміші з крему і заварнушки. Ставимо просочуватися 5 годин при кімнатній температурі і 2-3 години в холодильник. При подачі на стіл перевернути на тарілку і прибрати плівку. Можна використовувати шоколад, сухофрукти, горіхи, будь-які фрукти і желе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *