Інгредієнти для тіста:
- 1 склянка води,
- 250 грам вершкового масла,
- 1,5 склянки борошна,
- щіпка солі,
- 4 яйця.
Крем:
- 0,5 склянки сметани,
- 0,5 склянки цукру.
Спосіб приготування:
- Кип’ятимо воду, додаємо масло, чекаємо коли закипить, всипаємо борошно і сіль, замішуємо тісто, даємо йому охолонути і додаємо по одному яйцю.
- Тісто викладаємо у шприц або кондитерський мішок і робимо полосочки з тіста прямо на деко (змащувати не треба, масла багато).
- Випікаємо в духовці при 180 °С близько 20-25 хвилин, але духовку не відкривайте, а то осяде.
- Готуємо крем: 0.5 літри сметани, будь-якої жирності (кому як дозволяє фігура), 0.5 склянки цукру (хто любить солодше, пробуйте на смак). Я зробила трохи по-своєму: 300 грамів сметани 15% жирності та 250 грамів сиру «Маскарпоне», можна обійтися зовсім без сиру!!! Варіюйте кому як подобається, можна сільську сметану. Головне – її повинно бути багато, 0.5 літра або більше, дивіться самі, але чим жирніше сметанка, тим смачніше і сметана не повинна бути занадто рідка.
- Тепер беремо форму, де будемо збирати наш тортик. Ємність вистилаємо харчовою плівкою, на дно для прикраси викладаємо будь-які улюблені фрукти. Потім викладаємо половину суміші з заварнушки і крему, потім заливаємо фрукти, а потім другу частину суміші з крему і заварнушки. Ставимо просочуватися 5 годин при кімнатній температурі і 2-3 години в холодильник. При подачі на стіл перевернути на тарілку і прибрати плівку. Можна використовувати шоколад, сухофрукти, горіхи, будь-які фрукти і желе.