Інгредієнти:
- Тісто пісочне (за основним рецептом) — 500 г.
Для обробки торта:
- 500 г свіжих суниць,
- кілька листочків меліси лимонної.
Для крему:
- 250 г вершків 30%-ної жирності або густої сметани,
- 2 ч. ложки цукрової пудри,
- ванільний цукор.
Спосіб приготування:
- Тісто розкачати у вигляді круглого коржа завтовшки 1—2 см, покласти у круглу форму з рифленим краєм, поверхню наколоти виделкою і випікати при температурі 180—200°С до золотавого кольору, охолодити, збити вершки (сметану), ароматизувати ваніліном.
- Покрити поверхню торта шаром ягід суниці.
- На краї торта нанести орнамент (бордюр) із крему.
- Між ягодами суниці розмістити листочки лимонної м’яти (меліси).
- Торт поставити на 30 хв у холодильник.