Інгредієнти для тіста:
- 10 яєць (білки),
- 1 склянка цукрового піску,
- 150 г подрібнених горіхів,
- 50 г борошна,
- вершкове масло для змазування форми.
Крем:
- 300 г цукрового піску,
- 150 г згущеного молока і 3 жовтки,
- вода,
- 200 г масла.
Спосіб приготування:
- Яєчні білки збити з цукровим піском, додати борошно і горіхи, добре перемішати і покласти у форму для торта, змащену маслом. Випікати при температурі 200 °С до готовності. Готовий круглий корж розрізати на два коржі, промастити кремом, з’єднати.
- Верх і боки торта також покрити кремом. Для оздоблення можна використовувати горіхи, цукати або ягоди.
- Приготування крему: яєчні жовтки розтерти з цукровим піском, додати згущене молоко і невелику кількість води. Поставити все це на вогонь, довести до кипіння, потім охолодити.
- Окремо збити вершкове масло, з’єднати з охолодженою провареною масою, додати 1 ст. ложку коньяку і 20 г какао-порошку.