Торт “Київський”

Інгредієнти для тіста:

  • 10 яєць (білки),
  • 1 склянка цукрового піску,
  • 150 г подрібнених горіхів,
  • 50 г борошна,
  • вершкове масло для змазування форми.

Крем:

  • 300 г цукрового піску,
  • 150 г згущеного молока і 3 жовтки,
  • вода,
  • 200 г масла.

Спосіб приготування:

  1. Яєчні білки збити з цукровим піском, додати борошно і горіхи, добре перемішати і покласти у форму для торта, змащену маслом. Випікати при температурі 200 °С до готовності. Готовий круглий корж розрізати на два коржі, промастити кремом, з’єднати.
  2. Верх і боки торта також покрити кремом. Для оздоблення можна використовувати горіхи, цукати або ягоди.
  3. Приготування крему: яєчні жовтки розтерти з цукровим піском, додати згущене молоко і невелику кількість води. Поставити все це на вогонь, довести до кипіння, потім охолодити.
  4. Окремо збити вершкове масло, з’єднати з охолодженою провареною масою, додати 1 ст. ложку коньяку і 20 г какао-порошку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *