Торт медово-шоколадний з горіхами

Інгредієнти для тіста:

  • 1 яйце,
  • 150 г. цукру,
  • 30 г. маргарину,
  • 1 чайна ложка соди,
  • 2 столові ложки меду,
  • 3 столові ложки молока,
  • 400 г. борошна,
  • 2 – 3 столові ложки какао.

Для крему:

  • 1 яйце,
  • 2 столові ложки борошна,
  • 100 г. цукру,
  • 300 мл. молока,
  • 300 г. вершкового масла,
  • волоські горіхи.

Для глазурі:

  • 100 г. шоколаду,
  • 100 г. вершкового масла.

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти, крім борошна та какао, змішати і розтопити на невеликому вогні, варити до зміни кольору.
  2. Зняти з вогню, додати борошно і какао і замісити тісто.
  3. Розкатувати частинами, вирізати кришкою або іншою формою однакові млинці 4 – 5 мм. і випікати на посипану борошном деку дуже швидко, пару хвилин.
  4. Треба змести муку з коржів сухим пензликом або рушником.

Крем:

  1. Яйце збити з цукром, додати борошно і потроху, помішуючи влити молоко.
  2. Зварити заварний крем на водяній бані або на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи, до загусання.
  3. Охолодити. Потім збити розм’якшене масло і по ложці додавати заварну масу не перестаючи збивати.
  4. Коржі перемазати заварним кремом, посипаючи горіхами. Залишити при кімнатній температурі на 1 – 2 години, щоб коржі просочилися.

Глазур:

  1. На водяній бані розтопити шоколад з маслом і залити зверху торт.
  2. Поставити в холодильник для застигання.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *