Інгредієнти для тіста:
- 1 яйце,
- 150 г. цукру,
- 30 г. маргарину,
- 1 чайна ложка соди,
- 2 столові ложки меду,
- 3 столові ложки молока,
- 400 г. борошна,
- 2 – 3 столові ложки какао.
Для крему:
- 1 яйце,
- 2 столові ложки борошна,
- 100 г. цукру,
- 300 мл. молока,
- 300 г. вершкового масла,
- волоські горіхи.
Для глазурі:
- 100 г. шоколаду,
- 100 г. вершкового масла.
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти, крім борошна та какао, змішати і розтопити на невеликому вогні, варити до зміни кольору.
- Зняти з вогню, додати борошно і какао і замісити тісто.
- Розкатувати частинами, вирізати кришкою або іншою формою однакові млинці 4 – 5 мм. і випікати на посипану борошном деку дуже швидко, пару хвилин.
- Треба змести муку з коржів сухим пензликом або рушником.
Крем:
- Яйце збити з цукром, додати борошно і потроху, помішуючи влити молоко.
- Зварити заварний крем на водяній бані або на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи, до загусання.
- Охолодити. Потім збити розм’якшене масло і по ложці додавати заварну масу не перестаючи збивати.
- Коржі перемазати заварним кремом, посипаючи горіхами. Залишити при кімнатній температурі на 1 – 2 години, щоб коржі просочилися.
Глазур:
- На водяній бані розтопити шоколад з маслом і залити зверху торт.
- Поставити в холодильник для застигання.
Дякую