Торт “Міністерський”

Інгредієнти:

Коржі:

  • 1 склянка маку,
  • 4 яйця,
  • 1 склянка цукру,
  • 1 склянки кефіру,
  • 1 склянка борошна,
  • 3/4 чайної ложки соди (НЕ гасити).

Крем:

  • 1 банку згущеного молока,
  • 200 г м’якого масла,
  • 4 ст.л. какао,
  • кругла форма діаметром 22-23 см.

Спосіб приготування:

  1. Отже, за день до випічки. Вибиваємо в мисочку яйця і всипаємо мак. Гарненько перемішуємо і ставимо в холодильник.
  2. На наступний день, включаємо духовку на 180 °C (350F).
    Дістаємо миску з маком і яйцями з холодильника. Всипаємо цукру, кефіру, борошна (бажано просіяти) і 3/4 чайної ложки соди (не гашеної). Добре перемішуємо.
  3. Коржі краще піднімуться якщо: тісту дати постояти хвилин 10 і випікати в теплій формі. Тому, перед випічкою першого коржа, я ставлю форму в гарячу духовку хвилин на 5. Потім, добре змащуємо форму маслом (на дно можна покласти шматок пергаменту) і виливаємо в форму 1/3 тіста.
  4. Випікаємо 10-15 хвилин, до золотистого кольору. Акуратно викладаємо корж на решітку і повторюємо процедуру ще 2 рази.
  5. У результаті, виходить 3 коржа. Поки коржі холонуть, готуємо крем.
  6. Для крему, в мисці змішайте масло, згущене молоко і какао. Збийте до світло-коричневого кольору, як колір какао з молоком.
  7. Коржі щільні, тому для якнайкращого просочування, їх варто проколоти ножем або злегка надрізати в декількох місцях, приблизно на сантиметр в глибину, не до кінця! Перемащуємо коржі кремом і прикрашаємо по-бажанню. Ставимо торт в холодильник просочуватися як мінімум на ніч.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *