Інгредієнти:
Коржі:
- 1 склянка маку,
- 4 яйця,
- 1 склянка цукру,
- 1 склянки кефіру,
- 1 склянка борошна,
- 3/4 чайної ложки соди (НЕ гасити).
Крем:
- 1 банку згущеного молока,
- 200 г м’якого масла,
- 4 ст.л. какао,
- кругла форма діаметром 22-23 см.
Спосіб приготування:
- Отже, за день до випічки. Вибиваємо в мисочку яйця і всипаємо мак. Гарненько перемішуємо і ставимо в холодильник.
- На наступний день, включаємо духовку на 180 °C (350F).
Дістаємо миску з маком і яйцями з холодильника. Всипаємо цукру, кефіру, борошна (бажано просіяти) і 3/4 чайної ложки соди (не гашеної). Добре перемішуємо. - Коржі краще піднімуться якщо: тісту дати постояти хвилин 10 і випікати в теплій формі. Тому, перед випічкою першого коржа, я ставлю форму в гарячу духовку хвилин на 5. Потім, добре змащуємо форму маслом (на дно можна покласти шматок пергаменту) і виливаємо в форму 1/3 тіста.
- Випікаємо 10-15 хвилин, до золотистого кольору. Акуратно викладаємо корж на решітку і повторюємо процедуру ще 2 рази.
- У результаті, виходить 3 коржа. Поки коржі холонуть, готуємо крем.
- Для крему, в мисці змішайте масло, згущене молоко і какао. Збийте до світло-коричневого кольору, як колір какао з молоком.
- Коржі щільні, тому для якнайкращого просочування, їх варто проколоти ножем або злегка надрізати в декількох місцях, приблизно на сантиметр в глибину, не до кінця! Перемащуємо коржі кремом і прикрашаємо по-бажанню. Ставимо торт в холодильник просочуватися як мінімум на ніч.
Крутий сайт !
Хотілося б знати розмір форми
Привіт! В рецепті пише))) “… кругла форма діаметром 22-23 см.”