Інгредієнти для тіста:
- 4,5 ст. ложки борошна,
- щіпка солі,
- 5 ст. ложок вершкового масла або маргарину,
- півсклянки цукру,
- 2 яйця,
- ледь збиті,
- кілька крапель ванільної есенції,
- 2 ст. ложки абрикосового джему.
Для оздоблення:
- 6 ст. ложок вершкового масла,
- 1 склянка з верхом цукрової пудри,
- кілька крапель мигдальної есенції.
Спосіб приготування:
- Змішати борошно із сіллю. Розтерти вершкове масло або маргарин 3 цукром до легкої консистенції. Убити яйця одне за одним. Додати сухі інгредієнти і ванільну есенцію, перемішати. Помістити у змащену маслом форму для рулетів розміром 30×20 см.
- Випікати в духовці при помірно високій температурі протягом 15 хв. Викласти на решітку, охолодити, вирівняти краї, поки пиріг ще теплий.
- Приготування масляного крему; збити вершкове масло до легкої консистенції, додати мигдальну есенцію. Потрохи додавати цукрову пудру, щоразу збиваючи.
- Помістити корж на плоску поверхню і розрізати на три частини. Трохи підігріти джем, змастити ним усі шари торта і з’єднати їх разом. Прикрасити торт масляним кремом, пригладивши боки і зробивши зверху красиві завитки.