Торт “Наполеон”

Інгредієнти для тіста:

  • 2,5 склянки пшеничного борошна,
  • 2 ч. ложки цукрового піску,
  • 0,5 ложки соди,
  • щіпка солі,
  • 1 яйце,
  • 1 склянка сметани,
  • 1 ст ложка розтопленого масла,
  • 1 г ваніліну.

Крем:

  • 2 склянки молока,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 яйця,
  • півсклянки пшеничного борошна,
  • 1 г ваніліну.

Спосіб приготування:

  1. З’єднати цукор, сіль, ванілін, яйце, перемішати, додати сметану і ще раз перемішати. Всипати борошно і замісити тісто.
  2. З тіста розкачати джгут, розрізати на 12 рівних шматків, кожен із них розкачати на тонкі коржі, викласти на лист, змащений маслом, наколоти ножем і випекти в дуже нагрітій духовці.
  3. Приготування крему: цукор, борошно і ванілін розтерти з яйцями, розбавити цю суміш теплим молоком і варити, безупинно помішуючи, доти, поки крем не загусне.
  4. Коржі скласти один на одного, перемастивши їх гарячим кремом.
  5. Останній корж розрізати для посипання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *