Торт «Твікс»

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 90 г,
  • Розпушувач – 1 чайна ложка,
  • Сіль – 1/8 чайної ложки,
  • Молоко – 60 мл,
  • Ванілін – ½ чайної ложки,
  • Цукор – 60 г,
  • Вершкове масло – 60 г,
  • Середнє яйце.

Карамель:

  • Жирні вершки – 1 склянка,
  • Ванілін – ½ чайної ложки,
  • Сіль – ½ чайної ложки з гіркою,
  • Карамельна патока – 160 г,
  • Цукор – 200 г,
  • Вершкове масло кімнатної температури – 60 г.

Шоколадна глазур:

  • Молочний шоколад дрібно порубаний – 200 г,
  • Жирні вершки для збивання (мінімум 35%) – 150 мл.

Опціонально:

  • батончики Твікс, щоб додати їх в прошарок між основою і карамеллю, для більш хрусткого ефекту.

Спосіб приготування:

  1. 2 форми для пирога / хліба розміром 20 x 10 см змастіть вершковим маслом і застеліть папером для випічки. Якщо у Вас тільки 1 форма, то спочатку спечіть основу, а потім карамель.
    Приготуйте основу. Нагрійте духовку до 180 ° C.
    Борошно, розпушувач і сіль змішайте. Окремо змішайте молоко і ванілін.
  2. Міксером збийте вершкове масло з цукром до кремової ясно-жовтою маси. Збільшіть швидкість і вбийте яйце. Чергуючи борошняну і молочну суміш, введіть їх у тісто, починаючи і закінчуючи борошном.
  3. Збивайте до однорідної маси. Перелийте тісто в одну з приготовлених форм, розрівняйте поверхню і випікайте 20-25 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Остудіть і дістаньте з форми.
  4. Вершки, ванілін, сіль і вершкове масло поставте в каструльці на невеликий вогонь, періодично помішуючи, практично доведіть суміш до кипіння. Закрийте кришкою і відставте на час поки будете займатися цукровим сиропом.
  5. У каструльку вилийте патоку і цукор. Поставте на середній вогонь і варіть до однорідної маси поки температура не досягне 150 ° C (перевірте термометром).
  6. Зніміть з вогню і введіть теплі вершки, розмішайте до однорідної маси. Поверніть на вогонь і готуйте поки суміш не досягне 120 ° C.
  7. Зніміть з вогню, перемішайте до однорідної маси і вилийте в приготовану форму (друга). Дайте час повністю охолонути або поставте в холодильник на півгодини, щоб суміш затверділа. Розріжте основу і карамель навпіл, щоб вийшли довгі шари для 2 тортів.
  8. Викладіть 2 основи на тарілку, зверху викладіть шар карамелі.
  9. Дрібно нарубаний шоколад викладіть в термостійку миску. Нагрійте вершки і залийте ними шоколад. Залиште на 5 хвилин, а потім швидко збийте вінчиком до однорідної маси. Злегка остудіть глазур до кімнатної температури (вона до того ж ще й трохи загусне, але не перетримаєте). Залийте обидва торта глазур’ю і поставте їх у холодильник на півгодини (можна і довше), щоб глазур застигла, але дістаньте за 30 хв-годину до подачі, щоб карамель встигла підтанути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *