Інгредієнти на 8 порцій (форма 28 см):
- Сир знежирений 250 г,
- вишня заморожена 350 г,
- мед 70 г,
- білки яєчні 110 г (3 штуки),
- вівсяні пластівці 200 г,
- вода 8 ст. ложок.
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно приготувати основу. Для цього слід подрібнити вівсяні пластівці в кавомолці. Змішати їх в мисці з двома яєчними білками і водою. Вийде еластичне тісто.
- Залишити його на 10 хвилин, щоб вівсянка трохи набухла. Після цього викласти тісто у форму для випічки, злегка змащену оливковою олією.
- Акуратно розрівняти, сформувати бортики.
- Основу по всьому периметру проколоти виделкою, щоб не утворювалися бульбашки, і відправити в попередньо розігріту до 175 °С духовку на 15 хвилин.
- Поки основа випікається, мед розтопити. Це можна зробити, наприклад, в мікрохвильовці. Заморожену вишню змішати з половиною меду. (Якщо боїтеся, що вишня при випічці дасть багато соку, а це, швидше за все, буде саме так, то краще попередньо розморозьте і злегка відіжміть її.) В окремому посуді змішати мед, що залишився з яєчним білком і сиром.
- Готову основу злегка остудити, викласти на неї сирну масу, рівномірно її розподілити. Зверху акуратно викласти вишню.
- Поставити торт в духовку, випікати близько півгодини.