Інгредієнти:
- 600—700 г риби,
- пряний відвар з 1,5—2 л води
- по 1 кореню петрушки, селери,
- 1 шт. цибулі-порею,
- 1 голівка ріпчастої цибулі,
- 1 лавровий лист,
- 3—5 горошин духмяного перцю,
- сіль за смаком.
Для соусу:
- 100 г хрону,
- 1,5 ст. ложки масла і борошна,
- 150 г сметани,
- 100-150 г бульйону,
- 2 яйця,
- сіль,
- цукор і оцет – за смаком.
Спосіб приготування:
- Приготувати пряний відвар. Підготовлену рибу викласти на рибну решітку і зварити, заливши гарячим пряним відваром. Готову рибу зняти з вогню і тримати на решітці доти, поки не охолоне.
- Натерти на тертці з дрібними отворами корінь хрону і негайно ж, для того щоб він не потемнів, збризкати оцтом.
- Розтерти ретельно, щоб не було грудок, пшеничне борошно з вершковим маслом і розбавити процідженим охолодженим рибним бульйоном.
- Покласти в каструльку, додати натертий хрін, сіль і цукор за смаком, скип’ятити і додати сметану (соус повинен бути досить густим). Охолоджену рибу викласти на блюдо видовженої форми, залити соусом, прикрасити гілочками петрушки або селери, перемежаючи їх рубаними яйцями і нашаткованою зеленою цибулею.
- Якщо немає спеціального, посуду з решіткою, рибу розрізати навпіл.