Товстолобик у соусі з хроном

Товстолобик у соусі з хроном

Інгредієнти:

  • 600—700 г риби,
  • пряний відвар з 1,5—2 л води
  • по 1 кореню петрушки, селери,
  • 1 шт. цибулі-порею,
  • 1 голівка ріпчастої цибулі,
  • 1 лавровий лист,
  • 3—5 горошин духмяного перцю,
  • сіль за смаком.

Для соусу:

  • 100 г хрону,
  • 1,5 ст. ложки масла і борошна,
  • 150 г сметани,
  • 100-150 г бульйону,
  • 2 яйця,
  • сіль,
  • цукор і оцет – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Приготувати пряний відвар. Підготовлену рибу викласти на рибну решітку і зварити, заливши гарячим пряним відваром. Готову рибу зняти з вогню і тримати на решітці доти, поки не охолоне.
  2. Натерти на тертці з дрібними отворами корінь хрону і негайно ж, для того щоб він не потемнів, збризкати оцтом.
  3. Розтерти ретельно, щоб не було грудок, пшеничне борошно з вершковим маслом і розбавити процідженим охолодженим рибним бульйоном.
  4. Покласти в каструльку, додати натертий хрін, сіль і цукор за смаком, скип’ятити і додати сметану (соус повинен бути досить густим). Охолоджену рибу викласти на блюдо видовженої форми, залити соусом, прикрасити гілочками петрушки або селери, перемежаючи їх рубаними яйцями і нашаткованою зеленою цибулею.
  5. Якщо немає спеціального, посуду з решіткою, рибу розрізати навпіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *