Інгредієнти:
- 500—600 г риби,
- 1 морква,
- корінь петрушки і селери,
- 2 лаврові листки,
- 5 горошин духмяного перцю,
- 200 г майонезу,
- 75 г хрону,
- 2 яйця,
- сіль за смаком,
Спосіб приготування:
- Відварити тріску, Нарізану порційними шматками зі шкірою, але без хребетної кістки, у пряному відварі. Вийнятиготові шматки риби з відвару і викласти на блюдо. Охолодити. Натерти на дрібній тертці хрін, заправити його майонезом і шматки риби змастити рівним шаром. Прикрасити Кожен шматок риби долькою звареного круто яйця і скибочкою маринованих овочів (огірків, помідорів, моркви тощо). Гарнірувати листям зеленого салату або гілочками зеленої петрушки.
- Для цієї холодної закуски можна використовувати філе тріски, палтуса або морського окуня.
- Замість натертого хрону можна використовувати консервований. Але в цьому випадку його потрібно трохи віджати.