Цвітна капуста зі сметанним соусом

Цвітна капуста зі сметанним соусом

Інгредієнти:

  • 1,2 кг цвітної капусти,
  • 2 ст. ложки пшеничного борошна,
  • ¾ склянки сметани,
  • 3 ст. ложки вершкового масла,
  • лимонна кислота,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Пшеничне борошно просівають, висипають на сковороду з розігрітим вершковим маслом і, помішуючи, пасерують на помірному вогні до яскраво-жовтого кольору. Тонкою цівкою вливають при помішуванні розігріту до кипіння сметану, додають сіль і доводять до кипіння. Отриманий сметанний соус проціджують крізь ситечко.
  2. Цвітну капусту очищають від листя, видаляють ушкоджені місця, розділяють на суцвіття і ретельно промивають проточною водою. Поклавши їх у каструлю з гарячою водою, додають сіль, лимонну кислоту і при слабкому кипінні варять до готовності. Подаючи до столу, у тарілки кладуть готову капусту, поливають сметанним соусом і прикрашають зеленню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *