Інгредієнти:
- 1,2 кг цвітної капусти,
- 2 ст. ложки пшеничного борошна,
- ¾ склянки сметани,
- 3 ст. ложки вершкового масла,
- лимонна кислота,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Пшеничне борошно просівають, висипають на сковороду з розігрітим вершковим маслом і, помішуючи, пасерують на помірному вогні до яскраво-жовтого кольору. Тонкою цівкою вливають при помішуванні розігріту до кипіння сметану, додають сіль і доводять до кипіння. Отриманий сметанний соус проціджують крізь ситечко.
- Цвітну капусту очищають від листя, видаляють ушкоджені місця, розділяють на суцвіття і ретельно промивають проточною водою. Поклавши їх у каструлю з гарячою водою, додають сіль, лимонну кислоту і при слабкому кипінні варять до готовності. Подаючи до столу, у тарілки кладуть готову капусту, поливають сметанним соусом і прикрашають зеленню.