Тушкована яловичина

Тушкована яловичина

Інгредієнти:

  • 1 велика цибулина, очищена і дрібно нарізана,
  • 225 г моркви, почищеної і порізаної тонкими кружальцями,
  • 4 пір’їни селери, тонко нарізаної,
  • 1 ст. ложка олії,
  • 3 ст, ложки борошна,
  • сіль і перець,
  • 1 ст. ложка сухих змішаних трав або 1 ч. ложка свіжих,
  • 900 г м’яса,
  • 1 яловичий бульйонний кубик,
  • 2 ст. ложки оцту з червоного вина,
  • 1 ст. ложка ворчестерширського соусу.

Спосіб приготування:

  1. Це основна страва з м’яса й овочів, яку можна подавати до столу окремо або з різними добавками.
  2. З’єднати цибулю, моркву, селеру і олію в 2-літровій каструлі. Накрити кришкою і готувати 3—5 хв до м’якості. У пластиковому пакеті з’єднати борошно, приправи і трави. Нарізати м’ясо кубиками, додати борошно і струснути, щоб м’ясо рівномірно вкрилося борошном.
  3. Всипати м’ясо і залишки борошна до каструлі.
  4. Розчинити бульйонний кубик у 300 мл окропу і додати разом з оцтом і ворчестерширським соусом у м’ясо.
  5. Ретельно розмішати, накрити кришкою і готувати 3— 5 хв. Зменшити потужність до режиму MEDIUM і готувати ще 24—35 хв, розміщавши ще раз чи двічі. Дати відстоятися принаймні 10 хв. Заправити.
  6. Примітка. Як і всі подібні страви, вона смачніша, якщо приготована заздалегідь, відстоялася, щоб всотався аромат, а потім знову розігріта. Перед додаванням яких-небудь наповнювачів ретельно розігріти близько 10—12 хв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *