Інгредієнти:
- 700 г кирок,
- 2 ст. ложки масла,
- 1 ст. ложка борошна,
- 2 морквини,
- 1 корінь петрушки,
- 5 картоплин,
- 3 цибулини,
- 2 невеликі огірки,
- 1 зубок часнику,
- 1 склянка сметани,
- 2 ст. ложки томатного пюре,
- перець,
- сіль,
- зелень петрушки,
- бульйон.
Спосіб приготування:
- Нирки нарізати поперек нетовстими скибочками (яловичі нирки попередньо вимочити і відварити в підсоленій воді), посолити, посипати борошном і обсмажити на маслі. Покласти їх у каструлю, залити бульйоном, додати сметану, томатне пюре, перець, нарубаний часник і тушкувати.
- Потім нарізані, очищені (видалити насіння) огірки, моркву, петрушку, цибулю і картоплю підсмажити, покласти в каструлю з нирками і тушкувати, поки вони не стануть м’якими.
- Подати на блюді або в салатниці, посипавши зеленню петрушки.