Тюфтельки із м’яса кролика

Тюфтельки із м’яса кролика

Інгредієнти:

  • 600 г м’яса кролика,
  • 2 яєчні жовтки,
  • 6 ст. ложок відварного рису,
  • 1 ст. ложка зелені петрушки,
  • цедра 1 лимона,
  • сіль.

Для соусу:

  • 0,5 л томатного соку,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • сік 1 лимона,
  • 2 ст. ложки сметани,
  • олія.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо кролика пропустити крізь м’ясорубку, додати відварний розсипчастий рис, яєчні жовтки, дрібно нарізану зелень петрушки, сіль, терту цедру лимона. Усе добре перемішати, сформувати з маси кульки, опустити в гарячий бульйон або трохи підсолену воду, у яку додана олія, і варити на слабкому вогні. Готові кульки вийняти з бульйону шумівкою.
  2. У томатному соку розбавити борошно і з’єднати з рідиною, у якій варилися тюфтельки. Соус скип’ятити, додати за смаком лимонний сік, цукор, сметану, сіль. Готові тюфтельки полити соусом.
  3. Подавати з картопляним пюре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *