Інгредієнти:
- 600 г м’яса кролика,
- 2 яєчні жовтки,
- 6 ст. ложок відварного рису,
- 1 ст. ложка зелені петрушки,
- цедра 1 лимона,
- сіль.
Для соусу:
- 0,5 л томатного соку,
- 2 ст. ложки борошна,
- сік 1 лимона,
- 2 ст. ложки сметани,
- олія.
Спосіб приготування:
- М’ясо кролика пропустити крізь м’ясорубку, додати відварний розсипчастий рис, яєчні жовтки, дрібно нарізану зелень петрушки, сіль, терту цедру лимона. Усе добре перемішати, сформувати з маси кульки, опустити в гарячий бульйон або трохи підсолену воду, у яку додана олія, і варити на слабкому вогні. Готові кульки вийняти з бульйону шумівкою.
- У томатному соку розбавити борошно і з’єднати з рідиною, у якій варилися тюфтельки. Соус скип’ятити, додати за смаком лимонний сік, цукор, сметану, сіль. Готові тюфтельки полити соусом.
- Подавати з картопляним пюре.