Інгредієнти:
- 800 г яловичини,
- 2 шматочки хліба,
- 3/4 склянки молока або води,
- 2 цибулини,
- 3 ст. ложки борошна,
- 1 ст. ложка олії,
- 3 ст. ложки томатного пюре,
- 2 ст. ложки сметани,
- мелений перець,
- сіль,
- зелень петрушки,
- бульйон.
Спосіб приготування:
- Із м’яса й решти складників приготувати фарш так само, як для котлет. Виготовити кульки завбільшки з каштан або трохи більші, обкачати їх у борошні, з усіх боків присмажити на сковороді з невеликою кількістю олії, покласти в каструлю, додати томатне пюре і сметану, закрити каструлю і тушкувати 15—20 хвилин. Якщо немає томатного пюре, можна покласти нарізану цибулю.
- Перед тим як подати до столу, тюфтельки покласти на блюдо і посипати нарубаною зеленню петрушки.
- До тюфтельок подають як гарнір рисову або пшеничну кашу, картопляне пюре, залиту розтопленим вершковим маслом варену локшину.