Тюфтельки по-російськи

Тюфтельки по-російськи

Інгредієнти для соусу:

  • 60 г вершкового масла,
  • 2 подрібнені зубки часнику,
  • 2 нарізані кубиками морквини,
  • 1 нарізана кубиками цибулина,
  • 2 нарізані стебла селери,
  • 1,5 кг очищених від шкірочки і насіння, подрібнених помідорів,
  • 3 лаврові листки,
  • по 1 ч. ложці листя чебрецю, листя материнки (орегану), листя базиліку, чорного перцю, солі.

Для тюфтельок:

  • 300 г фаршу з пісної телятини,
  • 300 г фаршу з пісної яловичини,
  • 300 г фаршу з пісної свинини,
  • 1 склянка сухих панірувальних сухарів зі спеціями,
  • 1 подрібнена цибулина,
  • 3 збиті яйця,
  • по половині чайної ложки солі, білого перцю, листя чебрецю, паприки, олії,
  • 2 склянки томатного соусу,
  • 2 склянки курячого бульйону,
  • 1 склянка сметани.

Для локшини:

  • по 1 ст. ложці шавлії, розмарину, материнки (орегану), чебрецю, базиліку або майорану (можна взяти суміш із цих трав),
  • 3 яйця,
  • 1ст. ложка маслинової олії,
  • 2,5 склянки крупки з твердої пшениці,
  • холодна вода (якщо необхідно).

Спосіб приготування:

  1. Приготування соусу: у великій сковороді розігріти вершкове масло і готувати при постійному помішуванні часник, моркву, цибулю і селеру, поки овочі не стануть м’якими. Додати помідори і спеції. Зменшити вогонь і тушкувати 3 години.
  2. Процідити соус і знову вилити в сковороду. Готувати, поки соус не стане густим.
  3. Приготування тюфтельок: у великому посуді змішати фарш із панірувальними сухарями, цибулею, яйцями і спеціями. Скачати тюфтельки. Розігріти олію і засмажити тюфтельки. Додати томатний соус і бульйон. Тушкувати 1 годину.
  4. Покласти сметану і тушкувати ще 15 хв. Подавати з локшиною.
  5. Приготування локшини: збити яйця з маслиновою олією і травами. Поступово додати борошно і скачати рівну кулю (якщо необхідно, то додати холодну воду).
  6. Місити тісто 15 хв і потім дати йому «відпочити» 15 хв. Розкачати тісто. Трохи присипати борошном. Скласти в три шари і знову розкачати. Повторити 6—8 разів.
  7. Потім пропустити тісто крізь машину для приготування локшини, поступово опускаючи ролики. У результаті повинен вийти гладкий шар тіста, готовий до застосування.
  8. Розрізати в машинці для нарізування локшини або вручну. Готувати у 8 склянках (2 л) киплячої підсоленої води до напівготовності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *