Вареники з чорницею

Вареники з чорницею

Інгредієнти:

  • Кефір 1 скл.
  • сіль щіпка
  • сода щіпка
  • яйця 3 шт.
  • борошно 3-4 скл. (скільки візьме в себе тісто)
  • чорниця
  • цукор

Спосіб приготування:

  1. Кефір і яйця добре розмішати, додати туди соду, сіль і борошно, замісити круте тісто.
  2. Тісто накрити мискою і дати йому постояти близько 30 хвилин.
  3. Від тіста відрізати шматок, сформувати його у вигляді ковбаски, діаметром близько 2 см., від ковбаски відрізати шматочки, товщиною близько 1-1,5 см., кожен шматочок вмочати в борошно з двох сторін і розкатати в кружечки.
  4. На середину кожного кружка покласти по ½ ч.л. чорниці, змішаної з цукром, ретельно защепіть краї.
  5. Варити вареники в злегка підсоленій воді близько 10 хвилин після закипання.
  6. Перед подачею за бажанням можна посипати цукром, сметаною чи вершками, а можна полити розтопленим вершковим маслом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *