Інгредієнти:
- 200 г пшеничного борошна,
- 80 г води,
- 2 яйця.
Для фаршу:
- 320 г картоплі,
- 80 г сушених грибів,
- 40 г ріпчастої цибулі,
- 20 г олії,
- 114 ложки перцю.
Для поливання:
- 40 г ріпчастої цибулі,
- 40 г олії.
Спосіб приготування:
- Прісне тісто розкачати шаром завтовшки 1,5 мм. Фарш у вигляді кульок розкласти на одній половині шару тіста, накрити другою половиною і вирізати формочкою. Вареники викласти на дерев’яні лотки, посилані борошном, і зберігати до варіння в холодному місці.
- Вареники зварити в підсоленій воді, полити маслом і посипати пасерованою цибулею.
- Приготування фаршу: варену протерту картоплю змішати з пасерованою цибулею, перцем і вареними рубаними грибами.