Інгредієнти:
- 2 склянки борошна,
- 2—3 яйця,
- половина чайної ложки солі.
Для фаршу:
- 1 склянка сиру,
- 1 ст. ложка цукру,
- 2 жовтки,
- половина чайної ложки солі,
- 1 ст. ложка вершкового масла.
Для заправки:
- 2 ст. ложки вершкового масла або 3/4 склянки сметани.
Спосіб приготування:
- Сир пропускають крізь м’ясорубку, викладають у миску, додають цукор, сіль, жовтки, розігріте вершкове масло і добре вимішують картоплем’ялкою.
- Борошно пшеничне просівають, кладуть гіркою на дошку, роблять у центрі заглиблення, вливають у нього відбиті від шкаралупи свіжі яйця, підсолену воду і добре перемішують. Потім, підсипаючи борошно, добре вимішують від країв до центру досить круте тісто і витримують його протягом 35 хв. Отримане тісто розкачують шаром завтовшки до 2 мм, вирізують чаркою кружальця і змащують їх краї збитим яйцем. На підготовлені кружальця чайною ложкою кладуть порції підготовленого сиру, з’єднують краї, защипують і викладають на чистий рушник.
- У каструлю з киплячою підсоленою водою опускають вареники і варять доти, поки не спливуть (10 хв). Після цього їх виймають шумівкою, перекладають у миску, поливають розігрітим вершковим маслом, струшуючи, перемішують і тримають у теплому місці.
- Подаючи до столу, на тарілки кладуть вареники і заправляють вершковим маслом. Сметану подають окремо.