Вареники з сиром

Вареники з сиром

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна,
  • 2—3 яйця,
  • половина чайної ложки солі.

Для фаршу:

  • 1 склянка сиру,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • 2 жовтки,
  • половина чайної ложки солі,
  • 1 ст. ложка вершкового масла.

Для заправки:

  • 2 ст. ложки вершкового масла або 3/4 склянки сметани.

Спосіб приготування:

  1. Сир пропускають крізь м’ясорубку, викладають у миску, додають цукор, сіль, жовтки, розігріте вершкове масло і добре вимішують картоплем’ялкою.
  2. Борошно пшеничне просівають, кладуть гіркою на дошку, роблять у центрі заглиблення, вливають у нього відбиті від шкаралупи свіжі яйця, підсолену воду і добре перемішують. Потім, підсипаючи борошно, добре вимішують від країв до центру досить круте тісто і витримують його протягом 35 хв. Отримане тісто розкачують шаром завтовшки до 2 мм, вирізують чаркою кружальця і змащують їх краї збитим яйцем. На підготовлені кружальця чайною ложкою кладуть порції підготовленого сиру, з’єднують краї, защипують і викладають на чистий рушник.
  3. У каструлю з киплячою підсоленою водою опускають вареники і варять доти, поки не спливуть (10 хв). Після цього їх виймають шумівкою, перекладають у миску, поливають розігрітим вершковим маслом, струшуючи, перемішують і тримають у теплому місці.
  4. Подаючи до столу, на тарілки кладуть вареники і заправляють вершковим маслом. Сметану подають окремо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *