Ватрушки із сиром

Ватрушки із сиром

Інгредієнти для тіста:

  • 4 склянки борошна,
  • 125 г масла вершкового або маргарину,
  • 1,5 склянки молока,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 2 яйця,
  • 1 ч. ложка солі,
  • 40 г дріжджів.

Начинка:

  • сир,
  • сметана,
  • яйця,
  • цукор,
  • борошно.

Спосіб приготування:

  1. Тісто готують безопарним способом. У підігрітому молоці розводять дріжджі й замішують тісто за розкладкою, описаною вище. Добре вимішене тісто ставлять у тепле місце для піднімання на 40—60 хв, після чого його ретельно збивають і знову ставлять у тепле місце на 25—30 хв.
  2. Після того як підійде, готове тісто викладають на дошку і розкачують у довгий джгут, від якого відрізають невеликі шматки; потім шматки формують у круглі кульки і кладуть на дошку, посипану борошном.
  3. Кульки з тіста (булочки) ставлять у тепле місце на 15—20 хв, щоб підійшли. Потім із такої булочки роблять товстий корж, посередині вдавлюють кінцем качалки або денцем невеликої склянки заглиблення, в отримане заглиблення накладають сир, протертий з одним яйцем, сметаною і цукром. Ватрушки змащують маслом або яйцем і кладуть на металевий лист, змащений маслом.
  4. Випікають ватрушки при температурі 220—240 °С протягом 15—20 хв.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *