Веганське пюре із гарбуза баттернат

  • Інгредієнти:
  • 3 ст. ложки оливкової олії, + ще для фольги,
  • 3 гарбуза баттернат (по 900 г кожна),
  • кошерна сіль і перець,
  • 8 маленьких головок цибулі шалот,
  • 12 гілочок свіжого чебрецю, + більше для подачі,
  • 3 ст. чистий кленовий сироп.

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте духовку до 200 °C. Лист, вкрийте фольгою для випічки; змастіть фольгу оливковою олією.
  2. Порізати гарбузи баттернат по довжині навпіл, вибрати і викинути насіння. Покрийте кабачки 2 столовими ложками олії і приправте 3/4 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю. Покладіть, на лист з фольгою, відрізані сторони гарбуза до низу і обсмажте в нижній половині духовки, поки м’якоть не стане золотисто-коричневого кольору, від 30 до 35 хвилин.
  3. Тим часом підготуйте цибулю шалот і чебрець із столовою ложкою олії та по 1/4 чайної ложки солі та перцю. Увімкніть кабачки, розсипте зверху шалот, чебрець, сіль і перець, після чого змастіть кленовим сиропом. Обсмажуйте до тих пір, поки шкіра не стане золотисто-коричневою і хрусткою, на 40-50 хвилин більше.
  4. Нехай постоять, поки не охолонуть. Покладіть частину запечених гарбузів баттернат і почищену цибулю-шалот в кухонний комбайн та перемішуйте до отримання однорідної маси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *