- Інгредієнти:
- 3 ст. ложки оливкової олії, + ще для фольги,
- 3 гарбуза баттернат (по 900 г кожна),
- кошерна сіль і перець,
- 8 маленьких головок цибулі шалот,
- 12 гілочок свіжого чебрецю, + більше для подачі,
- 3 ст. чистий кленовий сироп.
Спосіб приготування:
- Нагрійте духовку до 200 °C. Лист, вкрийте фольгою для випічки; змастіть фольгу оливковою олією.
- Порізати гарбузи баттернат по довжині навпіл, вибрати і викинути насіння. Покрийте кабачки 2 столовими ложками олії і приправте 3/4 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю. Покладіть, на лист з фольгою, відрізані сторони гарбуза до низу і обсмажте в нижній половині духовки, поки м’якоть не стане золотисто-коричневого кольору, від 30 до 35 хвилин.
- Тим часом підготуйте цибулю шалот і чебрець із столовою ложкою олії та по 1/4 чайної ложки солі та перцю. Увімкніть кабачки, розсипте зверху шалот, чебрець, сіль і перець, після чого змастіть кленовим сиропом. Обсмажуйте до тих пір, поки шкіра не стане золотисто-коричневою і хрусткою, на 40-50 хвилин більше.
- Нехай постоять, поки не охолонуть. Покладіть частину запечених гарбузів баттернат і почищену цибулю-шалот в кухонний комбайн та перемішуйте до отримання однорідної маси.