Інгредієнти:
- 6 великих або 12 невеликих свинячих (телячих або яловичих ) відбивних з реберною кісточкою,
- 2 голівки ріпчастої цибулі,
- половина чайної ложки кмину,
- олія,
- пучок зелені петрушки,
- кілька горошин чорного перцю,
- мелений червоний перець,
- півсклянки вина.
Спосіб приготування:
- М’ясо відбити молотком, плівку надрізати в кількох місцях, щоб при смаженні котлети не стягалися; посолити, поперчити і залишити на 20—30 хв. Потім обкачати їх у борошні, присмажити на розігрітій олії до золотавого відтінку і перекласти на підходящий лист. На олії, у якій смажилися відбивні, присмажити дрібно нарізану цибулю, посипати її червоним, перцем за смаком, залити 1,5—2 склянками окропу, додати кмин, дрібно нарізану петрушку, кілька горошин чорного перцю, вино і поварити кілька хвилин. Приготованим соусом залити відбивні і, накривши посуд кришкою, довести до готовності в помірно гарячій духовці. Під час тушкування додавати потроху теплу воду (соусу повинно залишитися небагато).
- Подати відбивні з картопляним пюре або відварними макаронами.