Інгредієнти:
- 100—125 г оселедця,
- 250 г картоплі,
- 100 г буряка,
- 50 г моркви,
- 100—150 г огірків,
- 150 г майонезу або така ж кількість салатної заправки,
- 1 яйце.
Спосіб приготування:
- Солоний оселедець вимочувати в молоці протягом 6 годин. Слабосолений потримати в холодній воді 30—40 хв, після чого очистити від луски і кісток. Відварені в шкірці буряк, моркву, картоплю очистити і нарізати скибочками. Так само нарізати очищені від шкірочки солоні або мариновані огірки.
- Заправити овочі майонезом або рослинною олією, оцтом, цукром і сіллю, обережно перемішати, покласти в салатник і прикрасити акуратно нарізаними шматочками оселедця, дольками крутого яйця, листям салату.
- У цьому вінегреті замість оселедця можна використовувати солоні салаку, кільку, хамсу, очищені від голівок і нутрощів. При бажанні цю рибу можна вимочити в холодній воді протягом 1 години.