Вінегрет з оселедцем

Вінегрет з оселедцем

Інгредієнти:

  • 100—125 г оселедця,
  • 250 г картоплі,
  • 100 г буряка,
  • 50 г моркви,
  • 100—150 г огірків,
  • 150 г майонезу або така ж кількість салатної заправки,
  • 1 яйце.

Спосіб приготування:

  1. Солоний оселедець вимочувати в молоці протягом 6 годин. Слабосолений потримати в холодній воді 30—40 хв, після чого очистити від луски і кісток. Відварені в шкірці буряк, моркву, картоплю очистити і нарізати скибочками. Так само нарізати очищені від шкірочки солоні або мариновані огірки.
  2. Заправити овочі майонезом або рослинною олією, оцтом, цукром і сіллю, обережно перемішати, покласти в салатник і прикрасити акуратно нарізаними шматочками оселедця, дольками крутого яйця, листям салату.
  3. У цьому вінегреті замість оселедця можна використовувати солоні салаку, кільку, хамсу, очищені від голівок і нутрощів. При бажанні цю рибу можна вимочити в холодній воді протягом 1 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *