Інгредієнти:
- 700 г вирізки,
- олія,
- 20 г борошна,
- 80 г сметани.
Спосіб приготування:
- М’ясо обмити, зрізати зайвий жир, ледь відбити сікачем, змастити олією, і так залишити в закритому посуді на 1—2 години. Посолити, посипати борошном і підрум’янити з усіх боків на сильно розігрітій олії. Перекласти разом з олією, на якій смажилося, у каструлю, залити підсоленою, розмішаною з залишками борошна сметаною, накрити кришкою і поставити в гарячу духовку на 20— 25 хв. Готове м’ясо нарізати поперек волокон навскіс широкими тонкими скибочками й у тій самій послідовності викласти на довгастому блюді. Соус посолити за смаком і залити ним порції м’яса на блюді.
- Подавати страву з картопляним пюре, макаронами, буряком, стручковою квасолею або іншими овочами, або із салатом із сирих овочів.