Інгредієнти:
- 1-1,25 кг філейної вирізки (одним шматком),
- 1 ст. ложка маслинової (кукурудзяної або іншої рафінованої) олії,
- 1 нарізана кружальцями морквина,
- 1,5 склянки нарізаної кільцями ріпчастої цибулі,
- 1 склянка червоного соусу,
- 75 г напівсухого вина,
- 1 ч. ложка солі,
- чверть чайної ложки свіжомеленого чорного перцю.
Спосіб приготування:
- М’ясо натерти сіллю і перцем, долити олією і покласти в жаровню разом з цибулею і морквою. Жаровню поставити на сильний вогонь, поки м’ясо злегка не обсмажиться. Додати червоний соус і вино. Накрити кришкою і поставити в попередньо добре нагріту (до 200°С) духрвку (врахувати, що 15 хв йде на неповне просмажування 500 г м’яса). Викласти м’ясо на блюдо, не даючи йому охолонути. Сік охолодити, зняти жир, підігріти і полити ним м’ясо. Посолити за смаком.
- Подавати страву до столу з картоплею або овочами.