Інгредієнти:
- 700 г м’якоті яловичини (філей, кострець, поперекова частина, огузок),
- 80 г оцту,
- 80 г води,
- 5 г грибів,
- 50 г цибулі
- 40 г шпику,
- 1 ст. ложка олії,
- 30 г смальцю,
- 20 г борошна,
- 1 лавровий лист,
- 3—4 горошини запашного перцю,
- сіль.
Спосіб приготування:
- М’ясо (прямокутний товстий шматок) обмити, залити розведеним оцтом і винести у холодне місце.
- Наступного дня вийняти з оцту, обсушити і натерти рослинною олією.
- Посипати цибулею, нарізаною кружальцями і, прикривши, поставити в холодне місце ще на добу.
- Після цього видалити цибулю. Шпик нарізати брусочками, посипати сіллю і перцем.
- М’ясо нашпигувати рядами через кожні 3—4 см. Натерти сіллю. Обкачати в борошні, обсмажити на розігрітій олії з усіх боків.
- Покласти в каструлю, додати промиті, подрібнені сушені гриби, жир, що залишився від смаження, і тушкувати під кришкою 2—3 години (до м’якості), поливаючи водою, після чого поставити в холодне місце, щоб остигло.
- Вийняти із соусу, нарізати поперек волокон — трохи навскіс — тонкими широкими скибами.
- Подати на видовженому блюді, прикрашеному листям салату, четвертинками помідорів і половинками корнішонів або ж маринованих грибів.