Яловичина тушкована маринована

Яловичина тушкована маринована

Інгредієнти:

  • 700 г яловичини без кістки (кострець або огузок, лопатка),
  • 40 г олії,
  • 20 г борошна,
  • сіль,
  • 60 г шпику,
  • 125 г сметани,
  • 1 невеликий сушений гриб.

Для маринаду:

  • 80 г оцту,
  • 80 г води,
  • лавровий лист,
  • 50 г цибулі,
  • кілька горошин чорного і запашного перцю.

Спосіб приготування:

  1. Приготування маринаду: скип’ятити воду з приправами й очищеною, нарізаною, кружальцями цибулею. Охолодити, з’єднати з оцтом. Прямокутний товстий шматок м’яса обмити, покласти в глиняний або емальований посуд, залити маринадом і поставити в прохолодне місце на 2—3 дні.
  2. М’ясо вийняти, обсушити, нашпигувати нарізаним соломкою шпиком, посипати борошном, обсмажити з усіх боків на сильно розігрітій олії. Перекласти в каструлю, влити олію, що залишилася від смажений, кілька ложок води, додати цибулю і приправу з маринаду, гриб. Тушкувати під кришкою на слабкому вогні до м’якості. Під час тушкування перевертати м’ясо, щоб не пригоріло. У міру випарювання соусу додавати маринад, підливати воду в такій кількості, щоб соус був досить кислим.
  3. Готове м’ясо вийняти, соус заправити залишками борошна, скип’ятити, посолити за смаком, з’єднати зі сметаною. М’ясо нарізати поперек волокон навскіс тонкими широкими скибочками, покласти в тій самій послідовності на довгастому блюді. Якщо треба, розбавити соус водою, залити м’ясо. Подавати з картоплею в будь-якому вигляді, макаронами і відварними овочами, стручковою квасолею, брюссельською капустою або із салатами із сирих овочів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *