Інгредієнти:
- 80 г яловичини (грудинка, кострець, чільце, нижня частина ноги),
- 250 г овочів,
- 50 г ццбулі,
- 1 лавровий лист,
- 2—3 горошини запашного або чорного перцю,
- 1кг картоплі.
Для соусу з кропом:
- 40 г масла,
- 30 г борошна,
- 1 склянка бульйону,
- 3 ложки рубаного кропу,
- півсклянки сметани,
- сіль.
Спосіб приготування:
- Чільце розрубати поперек ребер на шматки завширшки 8—10 см, обмити, покласти в киплячу підсолену воду, додати приправи і варити на слабкому вогні під кришкою.
- Овочі обмити, очистити, сполоснути. Цибулю очистити, розрізати уздовж навпіл, підрум’янити, поклавши розрізом донизу на гарячу сковороду. Коли м’ясо буде майже готове, покласти овочі, цибулю, доварити. Картоплю очистити, промити, нарізати дуже великими кубиками, залити киплячою водою, відварити майже до готовності, злити воду.
- Приготувати соус із кропом. У соус покласти картоплю, посолити, зварити до готовності, додати кріп, вимішати зі сметаною. Готове м’ясо вийняти з бульйону, нарізати поперек волокон скибочками середньої товщини або шматками (у чільці й грудинці не видаляти ребер). М’ясо викласти на блюдо, залити соусом з картоплею.
- Окремо подати солоні огірки або салат зі свіжих огірків.