Заливна форель

Заливна форель

Інгредієнти:

  • 1,25 кг риби,
  • 800 г желе,
  • 600 г картопляного салату,
  • 300 г рибного фаршу,
  • 200 г грінок,
  • 260 г масла,
  • 5 яєць,
  • 50 г салату,
  • 300 г майонезу.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно оброблену рибу зварити в куртбульйоні (легкий білий бульйон для риби з води, оцту, солі й топленого масла) й охолодити, не виймаючи з бульйону; потім бульйон злити і приготувати з нього желе. Кожну рибину окремо, поклавши її на шар картопляного салату із соусом майонез, або всі рибини разом, уклавши їх у підходящу форму, залити желе і загарнірувати за бажанням.
  2. Якщо форель велика, то перед варінням слід видалити кістки, розрізавши рибу ножем з боку спинки і вийнявши кістки спочатку з одного боку, а потім з іншого. Наповнити рибу приготованим рибним фаршем, розріз замазати тим же фаршем і зашити ниткою. Фаршировану форель варити в бульйоні 10-15 хв, потім охолодити, не виймаючи з бульйону, після чого відкинути на сито, висушити і залити приготованим з бульйону желе. Покласти Зверху на шар картопляного салату скибочки зеленого; салату; потім – рибу і загарнірувати дрібно нарубаним желе, уклавши його навколо риби. Можна: гарнірувати також і крутими яйцями, розрізаними навпіл і залитими желе, і грінками, змащеними пофарбованим у зелений колір маслом. Майонез подати окремо в соуснику.
  3. Примітка. Для холодцю зазвичай вибирають велику рибу, більше 1 кг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *