Інгредієнти:
- 1,5 кг риби,
- по 1 шт. моркви, петрушки і цибулі ріпчастої,
- 2 ст, ложки желатину,
- 1 л бульйону рибного,
- 2—3 яйця,
- 10 горошків перцю,
- 2 лаврові листки,
- сіль за смаком,
- пучок зелені петрушки.
Спосіб приготування:
- Зварити бульйон з овочів та спецій і в киплячий бульйон покласти очищену рибу.
- Дати закипіти на сильному вогні, потім зменшити вогонь і варити рибу до готовності, не даючи воді кипіти.
- Зварену рибу покласти в холодну підсолену воду і, коли охолоне, нарізати тонкими широкими шматками.
- Желатин залити 0,5 склянки холодного бульйону і поставити в тепле місце, щоб розійшовся.
- Бульйон з-під риби продовжувати випарювати доти, поки не залишиться 1 л рідини.
- З процідженого бульйону зняти жир і відразу ж змішати з розпущеним желатином.
- Добре розмішати і 1/3 усієї кількості вилити у великий емальований лист; на напівзастиглому желе розкласти скибочки риби, прикрасити кожен кружечком вареного яйця, кількома зеленими горошинами, зеленими гілочками петрушки і нарізаною у вигляді зірочок вареною морквою з рибного бульйону.
- Зверху залити залишком напівзастиглого рибного желе, дати добре охолонути, обрізати навколо кожної скибочки застигле желе, усі скибочки покласти «лускою» на вузьке довге блюдо.
- До риби подати майонез.