Інгредієнти:
- 3 кг м’якоті яловичини,
- 100 г. шпику,
- 50 г пряженого масла,
- 3 телячі ніжки,
- 3 цибулини,
- 3 морквини,
- 1 великий буряк,
- 1 невеликий буряк,
- 1 петрушка,
- 15 горошин перцю,
- 100 г зеленого салату,
- 100 г хрону натертого,
- 2 ст. ложки майонезу,
- 3—4 лаврові листки.
Спосіб приготування:
- Яловичину нашпигувати, натерти сіллю й обсмажити на маслі в глибокій жаровні із усіх боків. Додати всі овочі, а також дрібно порубані телячі ніжки, покласти перець і лаврове листя, посолити і залити водою так, щоб вона покривала усе на 2 пальці. Закрити кришкою, скип’ятити на сильному вогні, потім зменшити вогонь і доварювати так, щоб вода ледь кипіла.
- Коли м’ясо на ніжках стане м’яким і відпаде від кісток, а яловичина увариться до м’якості, зняти усе з вогню, вийняти м’ясо, нарізати тонкими скибками і розкласти на глибокому блюді. Соус протерти крізь сито, якщо потрібно, посолити за смаком.
- Залити м’ясо соусом і поставити, щоб охололо. Вже холодну страву прикрасити салатом, вирізаним кружальцями, на кожне кружальце покласти трохи тертого хрону, змішаного з натертим на дрібній тертці вареним буряком і заправленого майонезом.