Заливна яловичина з овочевим желе

Заливна яловичина з овочевим желе

Інгредієнти:

  • 3 кг м’якоті яловичини,
  • 100 г. шпику,
  • 50 г пряженого масла,
  • 3 телячі ніжки,
  • 3 цибулини,
  • 3 морквини,
  • 1 великий буряк,
  • 1 невеликий буряк,
  • 1 петрушка,
  • 15 горошин перцю,
  • 100 г зеленого салату,
  • 100 г хрону натертого,
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • 3—4 лаврові листки.

Спосіб приготування:

  1. Яловичину нашпигувати, натерти сіллю й обсмажити на маслі в глибокій жаровні із усіх боків. Додати всі овочі, а також дрібно порубані телячі ніжки, покласти перець і лаврове листя, посолити і залити водою так, щоб вона покривала усе на 2 пальці. Закрити кришкою, скип’ятити на сильному вогні, потім зменшити вогонь і доварювати так, щоб вода ледь кипіла.
  2. Коли м’ясо на ніжках стане м’яким і відпаде від кісток, а яловичина увариться до м’якості, зняти усе з вогню, вийняти м’ясо, нарізати тонкими скибками і розкласти на глибокому блюді. Соус протерти крізь сито, якщо потрібно, посолити за смаком.
  3. Залити м’ясо соусом і поставити, щоб охололо. Вже холодну страву прикрасити салатом, вирізаним кружальцями, на кожне кружальце покласти трохи тертого хрону, змішаного з натертим на дрібній тертці вареним буряком і заправленого майонезом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *