Інгредієнти:
- 1 кг картоплі,
- 750 г яловичини,
- 4 ст. ложки олії,
- 1,5 склянки молока,
- 3 яйця,
- ріпчаста цибуля,
- 1 ст. ложка томатної пасти,
- зелень петрушки,
- сіль,
- чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, нарізати кружальцями й обсмажити тільки з одного боку.У залишках жиру спасерувати голівку дрібно нарізаної цибулі. Додати рубану яловичину і теж трохи обсмажити (щоб м’ясо побіліло). Зняти м’ясний фарш із вогню, покласти зелень петрушки, сіль і чорний перець, столову ложку томатного пюре, розведеного в невеликій кількості води.
- На лист або в каструлю викласти половину картоплі, на неї — м’ясний фарш, а зверху — картоплю, що залишилася.
- Влити олію, півсклянки води і запікати протягом 45 хв. Молоко збити з яйцями, залити запіканку і вдруге запекти в дуже нагрітій духовці до утворення рум’яної скоринки.