Запіканка з яловичини з картоплею

Запіканка з яловичини з картоплею

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі,
  • 750 г яловичини,
  • 4 ст. ложки олії,
  • 1,5 склянки молока,
  • 3 яйця,
  • ріпчаста цибуля,
  • 1 ст. ложка томатної пасти,
  • зелень петрушки,
  • сіль,
  • чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Почистити картоплю, нарізати кружальцями й обсмажити тільки з одного боку.У залишках жиру спасерувати голівку дрібно нарізаної цибулі. Додати рубану яловичину і теж трохи обсмажити (щоб м’ясо побіліло). Зняти м’ясний фарш із вогню, покласти зелень петрушки, сіль і чорний перець, столову ложку томатного пюре, розведеного в невеликій кількості води.
  2. На лист або в каструлю викласти половину картоплі, на неї — м’ясний фарш, а зверху — картоплю, що залишилася.
  3. Влити олію, півсклянки води і запікати протягом 45 хв. Молоко збити з яйцями, залити запіканку і вдруге запекти в дуже нагрітій духовці до утворення рум’яної скоринки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *